TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

A gél lakk eltávolítása acetonnal

Nail4U
Nail4U
2022.04.08 08:05
A gél lakk eltávolítása acetonnal

Ha gél lakkot használunk körmeinken, annak körülbelül 2-3 hétig élvezhetjük szépségét. Ezt követően, a lenövés és az esetleges lepattogzás miatt  muszáj lesz eltávolítanunk és új szettre cserélnünk. Számos módja van annak, hogy megszabaduljunk a gél lakktól a körmeinkről. Melyik az egyik legkíméletesebb módja az eltávolításnak? Megmutatjuk.....

Körmeinkről a gél lakkot a legkíméletesebben és a sérülések kizárásával eltávolítani, acetonnal tudjuk. Az említett összetevőt tartalmazó termékek Remover néven kerülnek forgalomba. Ez akár egy egyszerű otthoni módszernek is tökéletes, amellyel bárki megbirkózik, még az is, aki most kezdi a gél lakkokkal való kalandját. 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a gél lakk miért nem oldódik fel gyorsan és problémamentesen?
Íme néhány ok:

1. A kemény, fényes és kiváló védelmet nyújtó fényzselék nem oldódnak könnyen az acetonban. A gél lakk beáztatása előtt a felső réteget reszeljük vagy mattítsuk meg.

2. Akadnak olyan színes gél lakkok, amik nem mindig oldódnak fel könnyen az acetonban. A Claresa, a Silcare és az NTN  gél lakkok könnyen feloldódnak.  Ezek termékek removerbe áztatást követően, akár 5 perc elteltével már oldódnak. Egyes cégek lakkjai nem adnak ilyen lehetőséget, és ekkor válik szükségessé a gél lakk eltávolítása csiszológéppel, amihez persze felszerelésre és szaktudásra van szükség. Reszelővel is reszelhetjük a felületet, de ez időigényes és a természetes körömlemez sérülését eredményezheti.

3. A gél lakk alapokat úgy tervezték, hogy feloldódjon az acetonban. De fontos figyelembe venni a gél lakk viselésének idejét. Minél régebben készítettük el körmeinket, annál nehezebb lesz feloldani, mert a polimerizáció során szoros kötések alakulnak ki.  

4. Az oldhatóság tekintetében fontos tényező a formázási vastagság. Minél vastagabb a feloldandó réteg, annál keményebb. A körömre felvitt anyag, optimális vastagsága kevesebb, mint 1 mm.

Az aceton alapú leoldó szerek teljesen biztonságosak. Mivel ez alkohol, kissé kiszáríthatja a körömlemezt és a körülötte lévő bőrt. Ennek ellensúlyozására mindig dörzsöljünk körömágybőr ápoló olajat a körmünkre és a körülötte lévő bőrre. Majd ezt követően várjuk meg, amíg teljesen felszívódik és visszanyeri természetes nedvességtartalmát és rugalmasságát. 

Hogyan használjuk a gél lakk leoldó folyadékokat: 

1. Távolítsd el a felső fényes rétegét egy 180/240-es reszelő segítségével, aminek köszönhetően a remover folyadék könnyebben behatol a gél lakk felső rétegébe.

2. Vidd fel a remover-rel átitatott vattakorongokat a körömlemezre, és tekerd be fóliával.

3. 10 perc elteltével óvatosan távolítsd el a felvált gél lakkot egy pálcikával.

4. Távolítsd el a többi maradványt egy 180/240-es polírozóval. 

5. Ha nem alkalmazol további gél lakkot, akkor dörzsöld be az ápoló olajat a körmödbe és a körülötte lévő bőrre.

Kész. Ilyen egyszerű! Mostantól bármikor lecserélheted gél lakk manikűröd.