TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Csiszolófejek - Hogyan válasszunk és mire valók?

Nail4U
Nail4U
2021.12.02 17:43
Csiszolófejek - Hogyan válasszunk és mire valók?

A csiszolófejek, bár a név mást sugall, nem csak körmök csiszolására, azaz a gél lakk, zselés vagy porcelán alapanyagok eltávolítására, formázására használható. Ezek a multifunkcionális eszközök jól alkalmazható a körömépítést megelőzően, a körömlemez előkészítésére, a kutikula eltávolítására, sőt a bőrkeményedés megszüntetésére is, és nem csak a kézen, hanem a lábon is. Azonban minden csiszolófejnek ugyanaz az alkalmazása?

Ezek a különböző csiszolófejek nemcsak alakjukban, hanem gyártási anyagában és színes megjelölésükben is különböznek egymástól. És ez az utolsó különbség tűnik a legrejtélyesebbnek. Vajon ez a színes megjelölés mit is jelenthet? 
Mi most arra a kérdésre próbálunk választ adni, hogy mikor milyen típusú csiszolófejet kell használni a kívánt hatás eléréséhez, és mit jelentenek az egyes jelölések.

Anyagok, amelyekből a csiszolófejek készülnek

A csiszolófejeket megkülönböztethetjük azok az anyagok alapján, amelyekből készültek. Többféle típus létezik: gyémánt, kerámia, karbid és kő. Mindegyiknek más a keménysége, ebből fakad az alkalmazásuk sokfélesége.

Gyémánt fejek: Ezek a fejek speciális, edzett rozsdamentes acélból készülnek. Elég kemények, ezért tökéletesek akár az epidermisz simítására is. Használhatjuk gél lakkok eltávolítására, zselé vagy porcelán anyagok finomítására. A körömbőr eltávolításához, a körömlemez felületén kialakult barázdák kisimításához, illetve a felület mattításához is tökéletesek. A keratinizált, elhalt bőr eltávolítására kifejezetten ajánlott manikűrös és pedikűrös szakemberek számára. 

Kerámia fejek: Az ilyen típusú csiszolók, cirkónium-oxidból készülnek, ami nagyon tartóssá és ellenállóvá teszi a különféle mechanikai sérülésekkel szemben. A kerámia fejek további előnye, hogy használat közben nem melegednek fel, nem okoznak vibrációt és nem adják át a hőt, amennyiben ismerjük a megfelelő munkatechnikát. Ennek a típusú csiszolónak a további előnye, hogy könnyen fertőtleníthető és sterilizálható. 
Használhatjuk gél lakk, zselé, polygél és porcelán alapanyagok eltávolításához. Nem okoznak irritációt fémallergiások estében sem. 

Karbid fejek: Előnyük az olyan keresztirányú hornyok, amelyek pozitívan befolyásolják az anyag eltávolításának sebességét, miközben nem melegednek fel. Tökéletesen működnek a nedves és a száraz munkafolyamatok alatt. Az ilyen típusú csiszolófejek kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy igen élesek és ez komolyan károsíthatja a körömlemezt. Használhatjuk zselé, polygél, porcelán alapanyagok többségének eltávolításához, de nagyon figyelmünk kell, hogy a természetes körömlemez közelébe érve ezekkel a fejekkel nem folytathatjuk a munkát. 

Kőből készült fejek: Ez a fajta csiszolófej két színben fordul elő: fehér és rózsaszín. Ez a színbeli különbség a kétféle anyagnak köszönhető. Az első, azaz a fehér, természetes homokkőből készül, míg a másik rózsaszín szintetikus kő. Mindkettő nagyon ellenáll a kémiai tényezőknek, sterilizálhatók és újra használhatók. De sajnos kevésbé állnak ellent a mechanikai sérüléseknek és a kopásoknak, ezért elég sűrűn kell cserélni. Ezek a csiszolófejek a nedves munkához igazodnak leginkább.

Csiszolófejek és formái

Számos formájú csiszolófej létezik, amelyek különböző méretűek és formájúak. A méretüket tekintve a csiszolófejek kiválasztása a felhasználási terület, a köröm, a bőrkeményedés, a kéz vagy láb méretétől függ. Tehát a méret kiválasztása teljesen egyéni.

De említsük meg a formákat! Több féle kialakítás létezik. Nevezetesen: gömb, kugli, kúp, henger, lekerekített henger. Mindegyiknek más a célja. A célnak megfelelő forma kiválasztása jelentősen megkönnyíti a munkát, és egyben csökkenti a sérülések kockázatát. 

Gömb fej: tökéletes a tyúkszem eltávolítására a kezekről és a lábakról, valamint a körömbőr eltávolítására a köröm előkészítése során. 

Kugli fej: Tökéletes a körömlemez mattításához, a körömkörüli megvastagodások eltávolítására és a sarok bőrének simítására. 

Kúp fej: A körömzselé, a polygél és porcelán anyagok eltávolítására alkalmas.

Lekerekített henger fej: Ideális gél lakk, zselé, polygél vagy porcelán anyagok eltávolításához. A lekerekített vég jelentősen megkönnyíti a munkát és csökkenti a vágásveszélyt. 

Henger fej:  A gél lakk, zselé, polygél vagy akril eltávolításához. Műköröm építésnél, valamint a láb bőrkeményedéseinek eltávolításakor is jól használható. A henger fej körömvágó formája jelentősen megkönnyíti a munkát, és minimálisra csökkenti a körömlemez vagy a bőr sérülésének kockázatát. 

Mit jelölnek a színek a csiszolófejeken? 

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a csiszolófejek színei csak dekorációs elemei az eszköznek. Semmi sem lehet nagyobb baj, ha ezt hisszük, hiszen minden színnek megvan a maga jelentése. A szín a termék szemcsézettségét, erősségét mutatja. Minél nagyobb az átmenet, annál finomabb a csiszolófej.

Rózsaszín jelölés:  Extrém erős. Ez azt jelenti, hogy a felületének 1 cm2-én kevesebb szemcse van. Főleg zselék és porcelán anyagok eltávolítására szolgál.

Narancssárga színű jelölés: Nagyon erős. A kissé sűrűbb szemcsézettség az előzőhöz hasonló alkalmazást tesz lehetővé.

Zöld színű jelölés: Erős. Anyagok eltávolítására, valamint nagyon makacs bőrkeményedésekre ajánlott.

Kék színű jelölés: Közepesen erős. Kezdő szakembereknek ajánljuk, akik csak most kezdik kalandjukat a csiszológépekkel.

Piros színű jelölés: Normál erősség. Kiválóan alkalmas porcelánnal és körömzselével való munkához.

Sárga színű jelölés: Nagyon finom erősség. Főleg körömlemez mattításához és bőr finomításához használják.

Minden csiszolófejnek megvan a maga alkalmazása, így a megfelelő választás jelentősen megkönnyíti minden szakember munkáját. A fejek használata felgyorsítja a műkörmök rekonstrukcióját és a körömlemez előkészítését a manikűr előtt, valamint megkönnyítik a kutikula ápolását és a bőrkeményedés eltávolítását. Próbáld ki, és győződj meg róla, hogy használatukkal mennyivel egyszerűbb és gyorsabb lesz a munka.