TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

A piros bűvöletében

Nail4U
Nail4U
2022.03.18 08:55
A piros bűvöletében

A vörös körmök valószínűleg azóta hódítanak, amióta feltalálták a körömlakkot. I.e. 3000 körül már Kínában ismerték a körömfestés művészetét. Először az ezüst és az arany, majd később a vörös és fekete szín volt a népszerű. Az ókori Egyiptomban a társadalmi rangnak megfelelően festették a körmöket. Az alacsonyabb osztályba tartozók a világos színeket használták, míg a magasabb rangú emberek a sötétebbeket. A fáraó körmeit pedig arannyal vonták be, ezzel mutatva meg, hogy ők az uralkodók....

Az első, számunkra is ismert klasszikus körömlakkot, 1917-ben gyártották és természetesen piros színben. Több mint 30 évig hódított ez a szín, hiszen további árnyalatokat és színeket csak az 1950-es években kezdtek el gyártani. Talán ezért is lett ilyen időtálló klasszikus a vörös. 

A piros szín mindig különleges jelentéssel párosult, és ez nem csupán a köröm festésénél igaz. Már említettük a vörös rúzst is, de egy ruha esetében is különleges jelentéssel bír a piros. Ez a szín sokszor erotikus tartalomra utal. Gondoljuk csak a vörös ajkakra, a vörösen izzó körmökre, a lágy esésű vörös szatén ruhára vagy épp egy piros tűsarkú cipőre. A piros szín ebben az esetben a szerelmet, a szenvedélyt jelképezi. De erősebb tónusú, sötétebb árnyalatai akár a dühöt is kifejezhetik. 

A körmök esetében volt időszak, amikor a piros árnyalataiban festett körmök közönségesnek számítottak. Egy időben ráadásul az is megszabott volt, hogy a piros színt csak hosszú körmökön, illetve műkörmökön viselhettük. Volt amikor egyesek közönségesnek tartották, de mindig akadt olyan is, aki csodálta a viselőjének eleganciáját és stílusérzékét. Egy dolog ami a mai napig vitathatatlan: a vörös körmök felhívják a figyelmet.

De mit mondanak a mai trendek?

Manapság ez a szín és különböző árnyalatai a hódítás színét jelentik, akárcsak a ruhában vagy a rúzsban, s egyáltalán nem számít közönségesnek, így bátran színezheti pirosra a körmeit bárki! A szabadság és önmegvalósítás korszakában, amelyet napjainkban élünk, ráadásként az sincs megszabva, hogy milyen hosszú körmök kellenek a viseléséhez, ezért nemcsak műkörmökön és nemcsak hosszúra növesztett, saját körmökön jelenhet meg a szín, hanem a rövideken is igen trendi. 

A piros körmök igen látványosak, ezért számos tényezőt tiszteletben kell tartania viselőjének. Mivel az élénk szín a kezekre vonzza figyelmet, nem szabad hogy az ápolatlan legyen. A bőrnek tökéletesnek és egészségesnek kell lennie. Ezért előzetesen fel kell készülni a vörös körmök viselésére. A kézradír és a tápláló krémek segítenek elérni a kívánt eredményt.