TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Szép körmöket szeretnél?

Nail4U
Nail4U
2022.09.20 18:02
Szép körmöket szeretnél?

5 tipp a jó körömszalon kiválasztásához.
Soha nincs időd kifesteni a körmeidet? A porcelán vagy zselés körmöket biztosan nem tudod magadnak elkészíteni, de szeretnél szép és ápolt körmöket? Ha így van, akkor Neked egy körömszalon meglátogatása ajánlott. Akár egy finom francia manikűrt szeretnél, akár műkörmöt választanál, egy jó szalonban minden lehetséges! A körömszalon kiválasztásakor azonban számos dolgot figyelembe kell venni....

1. tipp: Kérj tanácsot

Egy jó körömszalon szakembere nem bánja, ha tanácsot kérsz. Készségesen a segítségedre lesz, megnézi a körmeidet és tanácsot ad, hogy például a műköröm megfelelő-e az életmódodhoz. Ha sok fizikai munkát végzel, a hosszú körmök törékenyek és nem praktikusak a számodra. Tanácsot ad, hogy melyik manikűr a megfelelő Neked. Ellenőrzi, hogy alapos ápolásra van-e szükséged, vagy elegendő egy alap manikűr?

2. tipp: Figyelj a higiéniára

A higiénia a körömszalonban nagyon fontos, de sajnos nem mindig van jelen. Ezért nagyon figyelj a szalonba tett látogatásod első alkalmával. Győződj meg arról, hogy a szakember által használt eszközök tiszták. Használat után minden eszközt fertőtleníteni kell. Ezt a legtöbb szakember előtted végzi el, hogy ezzel is a Te bizalmadat növelje. Nagyon sok szakember a munka során egyszer használatos, eldobható kesztyűt használ. Ha ilyennel találkozol, biztos lehetsz benne, hogy a higiéniai feltételek adottak. 

3. tipp: Válassz porcelán, polygel vagy zselés körmöt

Műkörmöt szeretnél készíttetni? Még nem tudod, hogy porcelán, polygel vagy zselés körmeid legyenek? Nem minden körömszalon használ porcelán, polygel és zselé alapanyagot egyaránt. A zselés körmök természetesebbnek tűnnek, tartósak és rugalmasabbak. A porcelán körmök nagyon erősek és kemények, kevésbé rugalmasak. A polygel ennek a két típusú anyagnak az ötvözete. A porcelán erőssége, de ugyanakkor a zselé rugalmassága jellemzi. Egyébként mindhárom technika körülbelül ugyanannyi időt vesz igénybe.

4. tipp: A fájdalom nem tartozik a műköröm építéshez

A műköröm építés során, illetve után nem szabad fájdalmat érezned. Szoktál fájdalmat vagy égető érzést érezni a kezelés során? Ne félj szólni! Ennek oka lehet... Vagy túl vékony a körömlemezed, vagy a zselét túl vastagon vitték fel, vagy az UV lámpák miatt a zselé túl gyorsan reakcióba lép és hirtelen jön létre a kötés. Egy jó körmös szakember megpróbálja kideríteni a fájdalom okát. 

5. tipp: Ha nem muszáj, ne engedd levágni a kutikulát

Ügyelj arra, hogy a körmös szakember ne vágja le a kutikulát a manikűr során. Ez a módszer nem jó a körmödnek. A kutikula védelmet nyújt a fertőzések, gombák és szemölcsök ellen. Ráadásul, ha véletlen túl vágja, akkor fájdalmas is lehet. Ha látod, hogy levágja a körömbőrödet, inkább kérd meg, hogy ha egy mód van rá, akkor csak bőr-feltolóval tolja vissza a kutikulát.

Persze, ha eddig nem jártál rendszeresen szakemberhez és a körömbőr elburjánzott, akkor elkerülhetetlen lesz az első alkalommal ennek a túlnőt bőrnek az eltávolítása. Ezt követően a következő alkalmakkal már minden bizonnyal elég lesz a bőr vissza tologatása. Ahhoz, hogy ez a körömbőr többé ne nőhessen túl, ezt a "feltologatós technikát" te is alkalmazhatod otthon rendszeresen. Egy bőr-feltolóval, vagy egy narancsfa pálcikával, fürdés vagy mosogatás után óvatosan mindig told vissza a körömsáncnál lévő bőrt. Meglátod, hogy hamarosan milyen szép és ápolt körmeid lesznek. 

Ne feledd! Mindig fontos a kezek és a körmök ápolása. Számos kiváló professzionális kézápoló terméket kínálunk, amely garantálja az ápolt és szép kezeket. A tökéletes megjelenéshez válaszd te is a kezek ápolására kifejlesztett készítményeket!