TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Körömhosszabbítás - Mandula forma

Nail4U
Nail4U
2022.09.05 14:51
Körömhosszabbítás - Mandula forma

Az egyik legnépszerűbb és legnőiesebb körömforma az úgynevezett "mandula". Sok nő, aki meg szeretné növeszteni a körmét, vagy különféle módszerekkel szeretné meghosszabbítani, úgy dönt a formázási szakasznál, hogy a mandula magjára emlékeztető formát szeretne. Az alábbiakban bemutatjuk egy körömhosszabbítás módszerét, de először a legszükségesebb információkat osztjuk meg veled....

Mindenképp javítja a megjelenést és önbizalmat ad minden hölgy számára, ha sikerül a körmét a kívánt hosszúságúra és formájúra növeszteni. Ennek a sikernek az elérésében egyetlen korlátozás az az idő, amely alatt a körmök olyan megjelenést kapnak, amilyet szeretnél. Ha azonban nem szeretnél néhány hetet várni a kívánt körömformára, az ideális megoldás a zselés, porcelán vagy PolyGél módszerrel végzett körömhosszabbítás. 

A mandula formájú és rövid körmök

Mandula formájú körmökről álmodozol, de szinte mindig rövid körmöket viselsz?
Rossz hírünk van számodra: ha "manduláról" álmodsz, a hosszra is gondolnod kell. A gyönyörű mandula-forma kulcsa mindenekelőtt a hosszúság és a megfelelő reszelés. A rövid körmöknél, ahol kicsi a szabad szél, kicsi a lehetőség a szép mandula forma kialakítására is. Ebben az esetben csak annyit tehetsz, hogy egy kicsit lekerekíted a körmöd sarkait, hogy inkább körnek, semmint egyenesnek tűnjenek. 

Mandula forma sablonos körömhosszabbítással 

Amikor a sablont az előzőleg alaposan előkészített köröm alá helyezed, érdemes tudnod, hogy a mandulaforma nem "természetes" a körömlemez számára. Ez azt jelenti, hogy a köröm szabad széle természetes módon nem nő ebben a formában. Ennek ismeretében érdemes odafigyelni a sablon megfelelő élekhez való igazítására, hogy törésnek, horpadásnak, esetleges mechanikai sérülésnek kitett helyekre gondosan kerüljön. 

A tanácsunk: a köröm felépítésénél, a C ív kialakításakor a legjobb, ha nem magára a feszültségpontra koncentrálunk (vagyis arra a helyre, ahol a köröm a legmagasabb pontját szeretnénk elérni), hanem a köröm szabad szélének teljes hosszában húzzuk el az anyagot. Ezzel egyenletesebb és keskenyebb lesz a C ív, és tökéletes formát kapsz. 

Lépésről-lépésre a mandula formájú köröm felépítése sablonnal

1. lépés: Alaposan és nagy odafigyeléssel készítsd elő a körömlemezt. Ehhez távolítsd el és finoman dolgozd el a körömbőrt, majd buffer vagy nagyon puha papír reszelő segítségével mattítsd a körömlemezt. Reszeld le a köröm szabad szélét, amennyire csak lehetséges. Töröld át a természetes körömlemezt egész felületét alaposan egy cleanerbe mártott törlővel. 


2. lépés: Az alapos előkészítés és formázás után folytasd a sablon felvitelével. Ha magad csinálod a körömhosszabbítást, a legegyszerűbb, ha felhelyezed a sablont és egyenként építed fel a körmöket. Ennek köszönhetően jobban fogsz koncentrálni külön-külön minden körömre. Helyezd a sablont a körömre, és jelöld meg azokat a pontokat, ahol a köröm szabad széle véget ér. Ezek a pontok, amelyeknél be kell vágni, hogy a sablon megfelelően illeszkedjen. Ha a helyzet úgy kívánja, vágd be a sablont úgy, hogy pontosan illeszkedjen a körömágyhoz (ahol a szabad szél találkozik a bőrrel).

3. lépés: Miután a sablon a körömre került, folytasd a tapadást fokozó termékek felvitelével. Vidd fel az savmentes
Primer-t a körömlemezre, várj egy kicsit, amíg a termék elpárolog. Ha már látod a köröm fénylő bevonatát, elkezdheted felvinni a körömépítő anyagot.

4. lépés: Masszírozz a zseléből egy vékony réteget a körömlemezbe, és tedd be az UV/LED lámpába 60 másodpercre. Ezt követően vegyél fel több anyagot és formáld meg a körmöt, alakítsd ki a köröm hosszát. Ismét tedd be a lámpába 60 másodpercig. Ha úgy látod, hogy a köröm még nem tökéletes formájú, adj hozzá megfelelő mennyiségű anyagot és formázd tovább, de ne felejtkezz meg a megfelelő súlyeloszlási arányról. Majd ismét lámpázd 60 másodpercig.

5-8. lépés: Az így megépített körmöt formázd és reszeld le az alábbi ábrák szerint.

9. lépés: Az így elkészült körmöt fedd a kedvenc színű gél lakkoddal és köttesd újra meg UV/LED lámpában.

10. lépés: Rögzíts a színt egy csodálatos fényű top használatával és élvezd a gyönyörűen elkészített körmök látványát.