TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

A tökéletes előkészítés titka

Nail4U
Nail4U
2021.07.06 14:06
A tökéletes előkészítés titka

A tökéletes gél lakk vagy műköröm kiegészíti a ruhádat és kihangsúlyozza a személyiséged, mind amellett, hogy akár gyönyörű díszítése is lehet a kezednek. De csak akkor, ha esztétikus és megfelelően készült. Az egyik legfontosabb szakasz, amely meghatározza a köröm megjelenését és tartósságát, a körömlemez megfelelő előkészítése. Hogyan kell csinálni? Olvasd el útmutatónkat!

A természetes körömlemez előkészítése miért olyan fontos? 

A megfelelően előkészített körömlemez nemcsak a legjobb és a legesztétikusabb hatást garantálja, hanem jelentősen meghosszabbítja az elkészült körmök tartósságát. Fellevegősödött körmökkel biztos, hogy minden kezdő szakember találkozott már. Ilyenkor nem kell megijedni és rögtön a felhasznált alapanyagok minőségét megkérdőjelezni. Ugyanis a hiba nem az anyagban van! Az ilyen jellegű problémákat a nem megfelelő előkészítés, vagy anyaghasználat okozza. 

Előkészítés lépésről-lépésre....

Az előkészítés elsődleges és egyben legfontosabb célja a körömlemez megtisztítása, zsírtalanítása és dehidratálása.

A kéz fertőtlenítése után a szabadszél megformázása, a köröm lereszelése következik. A természetes körömlemezhez soha nem szabad 180-as erősségű reszelőnél erősebbet használni. A kívánt forma kialakítását követően, bőrfeltoló segítségével eltávolítjuk a körömlemezre tapadt bőrt. Figyeljünk oda, hogy ne csak a lunula területén tegyük ezt, hanem az oldalvonalak mellett is. Az alaposság itt nagyon fontos! Ha biztosra akarunk menni, akár egy speciális, úgynevezett Cuticle Remover készítményt is használhatunk, amely felpuhítja és eltávolítja a kutikulát, anélkül, hogy különböző eszközökkel kellene durván kaparnunk, vagy ollóval vágnunk. Bár a kutikula nem egy élő bőr, eltávolítása mégis odafigyelést és óvatosságot igényel. 

Az első lépéseket követően a körömlemez mattítása következik, melyet majd a zsírtalanítás és a dehidratálás lépése követ.

A mattitás lényege a köröm fényének az eltávolítása, illetve a körömlemez felső rétegeinek a felbolyhozása, hogy a használt alapanyagok jobban tapadjanak és az elkészült köröm tartósabb legyen. Nagyon fontos, hogy most se használjunk 180-as reszelőnél erősebbet! Ezzel az eljárással egy matt és kissé durvább felületet kapunk, amely alapfeltétele a tökéletes tapadásnak. Itt is fontos a fokozott óvatosság! Dolgozzunk nagy odafigyeléssel, mert, annak ellenére, hogy finom, papír reszelőt használunk, nagyon könnyen elvékonyíthatjuk a körömlemezt, amely ebben az esetben szintén nem fog jó alapul szolgálni a gél lakknak vagy az épített műkörömnek. Lehetőleg a köröm növekedési irányával megegyezően, néhány határozott, de ugyanakkor finom mozdulattal végezzük a mattitást. A reszelőt soha nem szabad erősen rányomni a körömlemezre. A mattitásnál figyeljünk arra, hogy a köröm teljes felülete matt legyen. A leginkább kényes terület a körömsáncnál található. Fontos, hogy ezen a területen sem maradjon fényes a természetes körömlemez, akár csak egy fél milliméter területen sem. A fényes felületen az anyag tapadása nem lesz tökéletes és elkerülhetetlen lesz a fellevegősödés és a felválás. 

Az előkészítés utolsó lépései a zsírtalanítás és dehidratálás.

Szerencsére ezt a két fontos lépést, egyetlen anyag, a minimum 96%-os alkohol használatával, egy lépésben eltudjuk végezni. Ez az anyag szintén a kulcsa a fellevegősödési problémák elkerülésének. Egyszere tisztít, fertőtlenít, és tökéletesen dehidratálja a körömlemezt. A kereskedelmi forgalomban lévő Nail Prep folyadékok is ilyen magas alkohol tartalommal bírnak és ugyan ezen célra szolgálnak, de nyugodtan használhatunk más, magas alkohol tartalmú terméket is, például a Cleanert. A körömlemez alapos áttörlésével vagy épp ecsetelésével érjük el a kívánt célt, a tökéletesen tiszta, zsírtalan és dehidratált körömlemezt. Az alkohol felvitelét követően, várjuk meg, amíg az megszárad, elillan. Ez után ellenőrizzük, hogy továbbra is, mindenhol matt a köröm felülete és biztos, hogy sehol nem maradt fényes felület. Ha száraznak, fehér felületűnek és egyenletesen mattnak látjuk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy elkészültünk a tökéletes előkészítéssel. 

Ezt után következik a sablonozás, a primer használata, illetve a körömépítés vagy gél lakkozás első lépései.