Kövess minket

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Ingyenes szállítás 15.000.-Ft vásárlás felett!!

Elérhetőségeink: +36-20/447-9392 | info@nail4u.hu

Blog

Hogyan készül a tökéletes gél lakk?

Nail4U
Nail4U
2021.04.09 07:45
Hogyan készül a tökéletes gél lakk?

A gél lakkok viharos sebességgel hódították meg a kozmetikai piacot, és gyorsan rajongókat szereztek szerte a világon. A tartósságában mutatkozó jelentős különbségek miatt, fokozatosan felváltotta a klasszikus körömlakkokat. Ezért kiváló alternatíva, elsősorban azoknak a hölgyeknek, akik olyan terméket keresnek, amelyek hosszú ideig díszítik a körmüket. A gél lakk elkészítése 2-3 hetente elegendő, a köröm növekedésének sebességétől függően. Míg a hagyományos körömlakkok az elkészítés pillanatától kezdve sérülékenyek és már a második napon elkezdenek felválni, lepattogzani. Tehát hogyan kell helyesen elkészíteni és milyen termékekre van szükségünk a népszerű gél lakk elkészítéséhez?...............

A gél lakkozott körmök jelenleg a legnépszerűbb köröm díszítési módszerek, amelyet mind az otthoni amatőrök, mind a hivatásos szakemberek választanak. Hogy miért helyettesítették ilyen gyorsan a gél lakkok a klasszikus körömlakkokat? Ennek számos oka van:

 • a gél lakkok sokkal tartósabbak, mint a hagyományos köröm lakkok,
 • a gél lakkozott körmök nem annyira sérülékenyek,
 • a gél lakkokkal készített manikűr telítettebb, így a velük készült körmök sokkal hosszabb ideig ragyognak, mint a klasszikus körömlakkokkal készítettek. 

Ezek a leglátványosabb különbségek, de van még néhány olyan szempont, amelyeket nem szabad elfelejteni. A gél lakkokkal időt és pénzt is spórolhatunk - elvégre a gél lakkot 2-3 hetente szükséges újra készítenünk, míg a klasszikus körömlakkozást nagyjából minden második nap meg kell újítani. Ez azt jelenti, hogy az alacsonyabb árak ellenére kevésbé gazdaságosak, ugyanakkor sokkal több időt vesznek igénybe. 

 

Hogy milyen termékekre van szükségünk egy gél lakk elkészítéséhez?

Ha a gél lakk elkészítéséhez szükséges termékeket keresünk, lehetőségünk van kész gél lakk készleteket vásárolni, vagy az összes szükséges terméket mi magunk is összeállíthatjuk. Tehát szükségünk van:

 • reszelő, (100/180-as erősségű),
 • Köröm buffer, 
 • narancsfa pálca,
 • szálmentes törlő lapocskák,
 • cleaner,
 • nail prep
 • savmentes primer (opcionális)
 • base gél, alap lakk gél lakkokhoz,
 • színes gél lakkok,
 • Top, rugalmas fedő lakk gél lakkokhoz,
 • UV vagy UV/LED lámpa
 • körömbőr vágó olló (opcionális),
 • körömbőr ápoló olajok (opcionális).

Hogyan készítsünk hibrid körmöket otthon?
Az összes szükséges terméke előkészítése után hozzá is foghatunk:

1. LÉPÉS: Az első lépés a körömlemez alapos előkészítése és tisztítása. Egy narancsfa pálca segítségével, óvatosan feltoljuk a bőrt a körömsáncoknál, és ha szükséges, bőrvágó ollóval levágjuk. Ha meg akarja könnyíteni ezt az eljárást, akkor érdemes körömbőr eltávolító folyadékot használni, amely a kutikulák lágyítására szolgáló készítményt. A bőr eltávolítása után reszelő segítségével megadjuk a körmöknek a nekünk tetsző és előnyben részesített formát. Ezt követően egy köröm buffer segítségével mattítjuk a körömlemezt, gondosan odafigyelve, hogy a köröm teljes felülete mindenhol matt legyen.

2. LÉPÉS: Az így előkészített körömlemez zsírtalanítást és portalanítást igényel. Szálmentes lapocskák és cleaner segítségével alaposan lemossuk a körömlemezt. Ezt követően az előkészítő folyadékok használata következik. A felületre a nail prepet visszük fel először. Ennek használat elengedhetetlen. Ezt követheti a  savmentes primer, de mivel ennek használat opcionális, így el is hagyható. A primer a tapadást segíti elő, de ennek a tulajdonságának köszönhetően a kész manikűr oldhatóságát is nehezíti. 

3. LÉPÉS: Itt az ideje alkalmazni a base gél, vagyis a gél lakkok alapját. Egy vékony réteget kenjünk közvetlenül az előkészített körömre, majd a gyártó ajánlása szerint köttessük meg UV vagy UV/LED lámpában. 

4. LÉPÉS: A base gél kikeményedése után egy ragacsos réteg képződik a felületen, amelyet diszperziós rétegnek nevezünk. Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy az anyagunk nincs rendesen megkötve. Ez a diszperziós réteg támogatja a további termékek tapadását.
Ezt követően a színes gél lakkok közül választunk egy nekünk tetszőt és a ragacsos alapra kenjük. Ezt ugyanúgy kikeményítjük az UV lámpában a gyártó ajánlása szerint. Megismételjük a műveletet, hogy teljes lefedettséget érjünk el és a köröm szabad részeit mindenhol fedjük a termékkel. 

5. LÉPÉS: A kikeményedett gél lakkot fedőlakkal kell megvédeni. Ezért a gél lakk tetejét óvatosan kenjük le top fedőlakkal. Ne felejtsük el a köröm ujjbegy felöli, úgynevezett szabadszél felöli szélét is vékonyan bekenni. Majd a gyártó ajánlása szerint köttessük meg az UV lámpában. Ha nem fixálásmentes top-ot használtunk, áztassunk egy szálmentes törlő lapocskát cleanerbe és alaposan töröljük meg a körmök felületét, eltávolítva ezzel a diszperziós réteget. Ha a használt top fixálásmentes, erre a műveletre nincs szükség. 

Az elkészült körmöknél a köröm körüli bőr ápolására bőrpuhító olajokat is használhatunk. Ennek használata nem kötelező, de gél lakkozást követően mindenképp ajánlott, mert a használt termékek erősen szárító hatásúak, így ezek az ápolók segítségével könnyen visszaállítható a bőr hidratáltsága.