TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Létezik-e allergén mentes műköröm alapanyag?

Nail4U
Nail4U
2018.02.07 19:19
Létezik-e allergén mentes műköröm alapanyag?

Nagyon sok esetben azzal a kérdéssel fordultok hozzánk, hogy a Silcare termékek valóban allergén nemtes anyagok-e? 
Néhány mondatban összefoglalnánk ez ezzel kapcsolatos információkat........

Sajnos el kell oszlatnunk a Silcare termékekről kialakult tévhitet. Olyan hogy allergén mentes zselé nem létezik! Nem csak a Silcare cégnek, hanem egyik műköröm alapanyagot forgalmazó cégnek sem! Ugyanis egyénenként változik, hogy ki mire érzékeny. 

A mai modern műköröm alapanyag nagyon sok elvárásnak kell hogy megfeleljen; ellenálló legyen, rugalmas legyen, szép telített legyen a színe, sokáig fényes maradjon, könnyen felhasználható legyen, és még sorolhatnánk. Ezeket a tulajdonságokat mind egy-egy újabb vegyi anyag hozzáadásával biztosítják a gyártók. Tehát elmondhatjuk, hogy egy építőzselé vagy akár egy gél lakk számtalan összetevőből áll, és mi felhasználók nem tudhatjuk, hogy épp melyik alkotó elem az amire érzékenyek vagyunk. 

A Silcare termékekről kialakult tévhit, miszerint allergén mentes termékek, azért alakulhatott ki mert nagyon sok bizonyított esetben az allergiát a számtalan összetevő közül az akrilsav okozta. A Base One és Affinity Ice építőzselék, illetve a Color It! Premium gél lakkok  ezt a komponenst nem tartalmazzák, így az erre az anyagra érzékenyek esetében tünetmentesen használhatók ezek a termék. 

Ez viszont önmagában nem jelenti azt hogy antiallergén. Egyéni érzékenységtől függően bármely összetevő okozhat panaszt. 

A körmökre használt anyagok közül tehát több készítmény és annak összetevői is allergizálhatnak. A tünetek a legtöbb esetben az ujjon, vagy a körömágynál jelentkeznek égő érzés, bőrpír, duzzanat formájában. A tünetek észlelésekor érdemes a műkörmöt, gél lakkot eltávolítani és szakorvoshoz fordulni.