TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Zselés köröm vagy gél lakk?

Nail4U
Nail4U
2021.07.20 21:10
Zselés köröm vagy gél lakk?

Jó néhány évvel ezelőtt a nők többsége úgy döntött, hogy inkább a zselés körmöket részesítik előnybe és azt választják. A gél lakk abban az időben nem volt még ennyire elterjedt, de mára már az is nagyon népszerűvé vált. Miben különböznek az ilyen típusú körmök? Melyik a legjobb számunkra? Ebben a cikkben rámutatunk az ilyen jellegű körmök jellemzőire és különbségeire, és megpróbálunk segíteni a fenti kérdések megválaszolásában.

Mikor melyiket érdemes választani? 

A gél lakk szinte minden nőnek ajánlható. Szép, természetes körmöknél tökéletesen működik, de akkor is használható, ha a körömlemezünk elég vékony vagy törékeny. A gél lakk használata néhány hét alatt erősebbé és kevésbé töredezetté teszi körmeinket. Kivételt képez az az eset, amikor a körmeink nagyon rövidek, és szeretnénk a lehető legnagyobb mértékben meghosszabbítani. Ebben az esetben a zselés módszer lesz megfelelő a számunkra.

Azoknak a nőknek, akik hosszú és látványos körmöket szeretnének, legjobb választás a zselés technika. A zselé tulajdonságainak köszönhetően, újjáépíthető vele egy rövid, vagy akár rágott köröm is. Így a hosszabbítás műveletét követően azonnal élvezhető a hosszú köröm. A zselés körömhosszabbítás lehetővé teszi a körömrágás kellemetlen szokásának elhagyását is.

Tartósság

A leggyakrabban a két módszer tartósságát mérlegelve döntünk a zselé vagy gél lakkozás mellett. A gél lakkok esetébe a tartósság 2-3 hét, de ez számos tényezőtől függ. Például a használt alap lakk típusától, a körmök állapotától és az elkészítés módjától. Ma már olyan szuper alaplakkok állnak rendelkezésünkre, amivel ez az idő kitolható. De ennek ellenére ne felejtsük el, hogy a gél lakk nem a műköröm olcsósított változata. 

A zselével készített körmök tartóssága majdnem kétszer hosszabb lehet, mint a gél lakkozott körmöké. Az így készült manikűr tartóssága azt jelenti, hogy az elkészült körmöket úgy kell alakítani, hogy a kényelem mindenkor kielégítő legyen. Például, ha a készítésénél túl hosszúra hagyjuk a köröm hosszát, számolnunk kell azzal, hogy 4-5 hét múlva se legyen zavaróan hosszú a számunkra. De érdemes a szín és mintaválasztásnál is ezt a hosszabb időt figyelembe venni. Csak olyan színt és mintát válasszunk, amivel egy hónap múlva is tudunk még azonosulni. 
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a zselés módszer sokkal ellenállóbb a kedvezőtlen körülményekkel szemben. 

Az elkészítés ideje

Függetlenül attól, hogy a zselés módszert vagy a gél lakkozást választjuk, az elkészítési idővel minden esetben számolnunk kell. Természetesen, akár a zselés technika alkalmazása mellett vagy épp a gél lakkozás mellett döntöttünk, figyelembe kell vennünk a meglévő szett eltávolításának szükségességét is. Átlagosan ezen technikák elkészítési ideje 60-90 perc között mozog, de persze itt is vannak befolyásoló tényezők, mint például a köröm hossza, a minta bonyolultsága stb. 

A köröm megjelenése

Ha összehasonlítjuk a hagyományos lakkal és a gél lakkal festett körmöket, akkor gyakorlatilag nem vesszük észre a különbséget, azt az apróságot figyelembe véve, hogy a gél lakkozott köröm egy kicsit jobban ragyog a szokásos lakkhoz képest. A gél lakkos körmök, annak ellenére, hogy négy réteg anyaggal vannak bevonva, szintén nagyon természetesnek tűnnek. 

A zselés módszer ellenzői azzal érvelnek, hogy nem szeretik az ilyen díszített körmöket, mert hogy a körmök mesterségesnek tűnnek. Igen, ennél a technikánál vastagabb zselérétegeket kell felvinni, de ha igénybe vesszük egy professzionális szakember szolgáltatásait, akkor élvezhetjük a természetes megjelenésű körömlemezt is.

Vannak mellékhatások? 

Az interneten gyakran találkozhatunk olyan bejegyzésekkel, amelyek azt állítják, hogy a gél lakkok vagy zselés körmök jelentősen meggyengítették a körömlemezt. Az ilyen hírek terjesztésénél nagyobb hiba nem is lehetne! A körömlemezt úgy kell mattítani, hogy csak a köröm fényét kell eltávolítani. Ha a megfelelő erősségű köröm buffert vagy reszelőt használjuk (220/240 gél lakknál, 180 -as zselés technikánál), akkor a körömlemez nem sérül, és a körmök ugyanúgy fognak kinézni, mint az elkészítés előtt. Ez a szabály mindkét módszerre vonatkozik.

Hogyan lehet eltávolítani a gél lakkot vagy a zselét? 

A gél lakk eltávolítása sokkal könnyebb, mint a zselé eltávolítása. Elég, ha a körmöket egy acetonban áztatott vattakorongba tekerjük, majd ezt körbefóliázzuk, körülbelül 15 percre. Az idő elteltével a köröm felületéről finom mozdulatokkal, egy narancsfa pálca segítségével eltávolítható az összes anyag. 

A zselé esetében mikor meg akarunk szabadulni a körömre vitt anyagoktól, szükség van a zselé rétegek lereszelésére. Ehhez hagyományos reszelőt vagy csiszológépet használhatunk.

Tehát minden nőnek, aki sokáig szeretné élvezni a kifogástalanul díszített körmöket, döntenie kell a gél lakk vagy a zselés köröm között. A gél lakkok akkor működnek jól, ha a természetes körmeink aránylag rövidek, egészségesek. A zselés módszert rövid körmű és hosszú körmű hölgyeknek is ajánljuk.