TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Bőrvágó ollók, bőrcsípő fogók - Miért érdemes beszerezni?

Nail4U
Nail4U
2021.11.16 14:55
Bőrvágó ollók, bőrcsípő fogók - Miért érdemes beszerezni?

A kézápolás a szépségápolás fontos része. Annak érdekében, hogy a manikűröd gyönyörű legyen, fontos ügyelni a kutikulák állapotára is. Ezek az apró bőrdarabok gyakran elronthatják a körömlakkok és dekorációk összeillő színeinek hatását. Sokan küzdenek a száraz, hámló, repedezett bőrrel, amely túlzottan benövi a körömsáncot. A probléma megoldásának egyik módja a kutikula speciális bőrcsípővel vagy bőrvágó ollóval történő levágása. Hogy hogyan válasszuk ki a legjobb bőrcsípőt vagy ollót? Megpróbálunk segíteni a választásban.....

Miért és hogyan kell vágni a bőrt?

A professzionális manikűr elengedhetetlen eleme a száraz körömbőr eltávolítása a körömsáncból és a körömlemezről. A körömlemezen megtapadt durva bőrdarabok nem néznek ki túl esztétikusan. A probléma hatékony és biztonságos kezelése érdekében érdemes beszerezni hidratáló kozmetikumokat, úgynevezett körömbőr ápolókat, amelyeket a kutikula táplálására és ápolására terveztek. Ezek a termékek általában krém vagy olaj formájában kaphatóak. A kutikula eltávolításához szükséges kellékek a fa pálcika, spatula vagy bőrfeltoló, amellyel eltávolíthatod a körömbőrt a köröm felszínéről, valamint az éles és precíz bőrcsípő fogó és olló. A kezelés megkezdése előtt érdemes beáztatni a kezünket, így puhább lesz a kutikula, könnyebb lesz eltávolítani, kivágni. A bőrcsípő és olló használatánál ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint egy darabba vágjuk le a bőrt.

Miért érdemes bőrcsípőt vagy ollót venni?

Számos módszer létezik, amelyek népszerűek a kutikulák eltávolítására. Ezek között felsorolható a kutikula eltávolító penge, a csiszológép és még a reszelő is. Ezekkel az eszközökkel nem lehet olyan pontosan eltávolítani, mint a bőrcsípő fogóval illetve az ollóval. A reszelő talán a leginkább nem jó módszer a nemkívánatos bőr eltávolítására, hiszen nemcsak magát a kutikulát könnyű vele megsérteni, hanem a körömlemezt is. A reszelt száraz bőr durvábbá válik, és gyakran még jobban láthatóvá válnak. A körmök körüli problémás kutikulák eltávolítására jó eszköz a csiszológép, persze megfelelő minőségű és erre a célra kifejlesztett frézer használatával. Azonban a megfelelő és biztonságos használathoz sok hozzáértés, óvatosság és tapasztalat kell. A jól kiválasztott olló vagy bőrcsípő fogó minden bizonnyal a legkényelmesebb eszköz a kutikula eltávolításához. Lehetővé teszik a körömbőr biztonságos és pontos eltávolítását a manikűr során. Mivel ezek az eszközök közvetlenül érintkeznek az epidermisszel, nem szabad elfelejteni fertőtleníteni a használat előtt és után. 

Mire kell odafigyelni a megfelelő olló vagy bőrcsípő kiválasztásakor?

Az ollókat és bőrcsípőket megkülönböztető alapvető paraméter a penge hossza. Minél keményebb és vastagabb a bőr, annál jobban teljesítenek a hosszabb, például 7 mm-es vagy nagyobb pengéjű ollók és fogók. A hosszú penge gyorsabbá teszi a kutikula vágását, a rövid penge pedig jobb pontosságot biztosít. Az ollók és fogó kiválasztásakor ügyeljünk az anyagra, amelyből készült. A legjobb eszközök sebészeti acélból készülnek. A vágófelületeknek tökéletes érintkezéssel, profillal kell rendelkezniük és jól élezettnek kell lenniük. A munka kényelme érdekében ügyeljünk arra, hogy a fogó fogantyúi stabilan feküdjenek a kézben, és a mechanizmusuk ne akadozzon. A szerszám méretét és súlyát egyénileg kell kiválasztani, a felhasználó kezéhez és igényeihez igazítva.

Kiváló minőségű bőrcsípő fogók és bőrvágó ollók nagy választékát találja a Nail4U.hu webáruházban. Az egyik leghíresebb és legelismertebb eszközök, ollók, csipeszek vagy bőrvágó fogók gyártója a Staleks cég.