TOP termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A munkanapokon, 15 óráig leadott rendelésed a következő munkanapon kiszállítja a GLS!
20.000.-Ft feletti vásárlás esetén a szállítás INGYENES. 

Elérhetőség: info@nail4U.hu

Blog

Mi határozza meg a műköröm építőzselék minőségét?

Nail4U
Nail4U
2022.05.20 11:46
Mi határozza meg a műköröm építőzselék minőségét?

Az építőzselék ugyanazokból az összetevőkből állnak, mint a gél lakkok, csak eltérő arányban. Az építőzselék fő alkotóelemei az oligomerek. A monomereket sokkal kisebb koncentrációban használják, mert csökkentik a viszkozitást. Nézzük meg részletesebben, hogy miről is van szó....

Ha a zselé viszkozitása alacsony, az felhasználási problémát jelenthet; befolyik a kutikulához, nem tartja meg a kialakított formát. A zselék oligomer szerkezete befolyásolja az olyan tulajdonságokat, mint a rugalmasság, a keménység és a tapadó képesség. Az építőzselék fotoiniciátorokat is tartalmaznak, pontosan ugyanazokat, mint a gél lakkok esetében. A műköröm alapanyagokban a polimerizációt a fotoiniciátor molekulák indítják be. A zseléknél monomerek koncentrációja viszonylag alacsony. Itt is pontosan ugyanazokat a monomereket használják, mint a többi UV fényre kötő terméknél. 

Az "önterülő" néven ismert tulajdonság felelős az építőzselék könnyű felviteléért. A felület szépen kiegyenlítődik, de ugyanakkor az anyag nem folyik be kutikulához, pontosan ugyanúgy, mint a gél lakkok esetében. A zselék folyékonyságát speciális vegyszerek hozzáadásával szabályozzák. Fontos, hogy a gél lakkok esetében a gyártók ügyelnek, a termék gyors kiegyenlítésére, viszont az építőzselék esetén nagy viszkozitást szeretnének elérni, ami lehetővé teszi a köröm felépítését és ezzel együtt az önterülő tulajdonságokat is. Ezért a zselékhez más anyagokat használnak, amelyek befolyásolják a viszkozitást.

Mi befolyásolja az építőzselék árát? 

Ami a zselék gyártási árat illeti, az általában magasabb, mint a gél lakkok gyártási ára. A zselé ára akkor tud alacsonyabban maradni, ha a gyártás során magas koncentrációjú töltőanyagokat, például szilícium-dioxidot használnak. Ez leginkább az átlátszó zseléknél látható. Ha sok szilícium-dioxid van benne, akkor zavarosnak tűnik. De ez a felhasználhatóság szempontjából semmilyen hátrányos tulajdonsággal nincs a felhasználóknak. A nagy koncentrációjú töltőanyagok alkalmazása pontosan ugyanaz az eljárás, mint az oldószerek használata a gél lakkok esetében.

A piacon kapható, különböző zselék hasonlósága

A piacon hasonló oligomereken alapuló zselék kaphatók; DI-HEMA TRIMETHYLHEXYL DICARBAMATE, URETHANE ACRYLATE OLIGOMER, ALIPHATIC URETHANE ACRYLATE, ALIPHATIC URETHANE DIACRYLATE, EPOXY METHACRYLATE czy ISOPROPYLIDENEDIPHENYL BISOXYHYDROXYPROPYL METHACRYLATE.

Az építőzselék konzisztenciájában, keménységében, színében, könnyű kezelhetőségében különböznek. Ezeket a tulajdonságokat az egyes alapanyagok és a viszkozitást befolyásoló segédanyagok koncentrációinak aránya befolyásolja. Az alapanyagok ára nagyon hasonló. Tehát nem igaz, hogy a drágább zselék jobb, drágább alapanyagokból készülnek.